Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG stänger spelbolag

Foto: null
ATG beslutade under onsdagskvällen att stänga spelet från German Tote.

Det österrikiska spelbolaget German Tote stängs tills vidare av från allt spel i ATG:s vinstpooler, skriver ATG i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Bakgrunden är att en eller fler kunder, enligt ATG, överträtt ATG:s vadhållningsbestämmelser gällande antal inlämnade system vid onsdagkvällens V5-tävlingar på Solvalla.

En eller flera kunder till German Tote lämnade in cirka 79.000 system till ett totalt värde av cirka 84.000 kronor kort före start till onsdagkvällens V5-tävlingar på Solvalla.

Maxgränsen för antal system är 500 system, enligt ATG:s vadhållningsbestämmelser. Bland systemen fanns det tre vinnande rader som totalt gav 2.483 kronor.

– Då German Tote redan hade en varning, efter att en eller flera kunder överträtt våra maxgränser så sent som förra lördagen, har vi ikväll fattat beslutet att stänga allt spel från bolaget tillsvidare. Avstängningen gäller från och med torsdagen den 19 februari, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

ATG har under kvällen startat en utredning kring överträdelsen och haft en första kontakt med German Tote. ATG har också informerat kontrollmyndigheten Lotteriinspektionen om händelsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.