Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banan kan oroa favoriten

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Järvsö Blomster vid comebacksegern. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Jan-Olov Persson är på väg mot Östersund för dagens lunchtävlingar och har två hästar med sig i bussen på väg upp. En av dem är favoriten Järvsö Blomster i V4-1, men vädret oroar Hagmyrentränaren.

Publicerad:

Snön har fallit över Östersund och det gör att Jan-Olov Persson oroar sig lite över hur Järvsö Blomster (V4-1) kommer att hantera banan.

– Det har kommit mycket snö här. Skulle banan vara tung är det ett frågetecken för henne då hon är liten och lätt. Annars verkar allt bra med henne och vi har trimmat på ett tag inför den här starten, berättar Jan-Olov Persson.

Sexåriga Järvsö Blomster har kommit tillbaka efter att tagit ett tävlingsuppehåll där hon bland annat blev mamma. Hon var riktigt bra i comebacken då hon vann direkt, men sedan har det inte blivit några fler segrar.

– Hon har mött ganska bra hästar, så hon är lite ursäktad. Nu tycker jag uppgiften ser passande ut och hon tar ledningen om jag vill. Som det känns på förhand så kommer jag att köra i den positionen idag.

Järvsö Blomster är en av de bara 16 hästar i stallet som är äldre än fyra år. Jan-Olov Persson håller på att genomföra en ordentlig generationsväxling i stallet och av de 84 hästarna i stallet så är 23 stycken tvååringar och 18 stycken ettåringar, vilket gör att nästan halva stallet för dagen består av unghästar.

– Vi har kvalat in 21 av 23 tvååringarna, varav åtta har gått under 1.40 och dessutom kommer vi snart att kvala in den 22:a. Så det känns väldigt lovande i stallet och det blir en spännande framtid.

Förutom Järvsö Blomster startar även Frisli Loke (lopp 9), men där har Jan-Olov Persson inga större förhoppningar.

– Nej, han måste visa mer först innan jag kan tro på honom. Vi får vara glada om han tar en fin matlapp idag, avslutar Jan-Olov Persson.

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.