Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bästa chansen utanför

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Ulf Eriksson vann med Amaru Boko senast och får chansen igen bakom åttaåringen. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Robert Bergh skickar tre hästar till Karlstad för dagens V75-omgång, men väljer själv att stanna hemma då Bergsåker tävlar ikväll. Stallets bästa chans tycker förstemannen Kevin Svedlund finns utanför V75-kupongen.

Publicerad:

Först ut för dagen är Space Photo som startar i V4-3, innan V75 drar igång. Hästen kommer från en stark insats på V75 då han slutade tvåa bakom Make It Quick efter en hård öppning.

– Han gjorde ett bra lopp, men hade tagit det lite lugnt innan den starten och hade han varit mer jobbad tror jag att han hade kunnat hålla undan. Idag ser det intressant ut med springspår och blir han inte hängande där ute, utan kommer ner bra i banan tycker jag att det ska vara en bra segerchans, berättar Kevin Svedlund.

I Unionsstayern (V75-1) startar French Me, som kommer med en ganska tråkig rad, men formen är mycket bättre än vad den visar.

– Senast strulade det mycket för honom och gången innan var han lite för stressad i ett Derbykval. Nu ser det intressant ut på förhand, även om han möter några bra hästar. Skulle han komma till ledningen är det inte lätt att plocka längder på honom. Tar man några streck tycker jag att han ska med.

Amaru Boko har gjort två lopp efter lång skadefrånvaro och har visat direkt att formen sitter där med en tredjeplats i comebacken och senast blev det seger i Örebro. Idag dras han med ett tråkigt bakspår, men det är inte den tuffaste gulddivisionen som har körts.

– Han har gjort ett par fina lopp efter han har kommit tillbaka. Det var inte överraskande då han var ordentligt jobbad inför comebacken och hade fått ett par tuffa jobb. Läget är som det är, men vi får hoppas på att det blir tempo – då har han visat att han kan avsluta ordentligt.

Vilken är dagens bästa chans och blir det några förändringar?

– Det känns som att det är tre jämngoda chanser, men skulle jag säga någon tycker jag att det ser bäst ut för Space Photo. Vad jag vet blir det inga ändringar på någon av hästarna, säger Kevin Svedlund.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.