Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh rycker skor

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Blir det en skrattmatch för Robert Bergh på Vaggerydstravet? Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Robert Bergh åker till Vaggeryds lunchtävlingar med sju hästar och det blir bland annat intressanta utrustningsändringar i lärlingsloppet (V4-4).

Publicerad:

En av Robert bästa chanser under dagen kommer redan i första loppet genom Bitcoin. En häst som vann senast för Kim Eriksson från spets (halvrad).
– Hon ser fin ut och är tillsammans med Milord (lopp 7, V5-4) min bästa segerchans på Vaggeryd, berättar Robert.

I V4-2 sätter sig ”Bergharn” själv upp bakom Valnes Info, en häst som inte fått till det ännu så länge.
– Han har tränat bra i vinter, men var en besvikelse i lillcomebacken senast. Jag tycker att hästen ska kunna bättre och jag hoppas att han kan visa det i dag. Det blir dock inga ändringar i utrustningen.

Miss Jägers (V4-3) kommer från färsk seger i Kalmar.
– Hon ser fin ut, men det måste stämma för henne och vara rätt dag om det ska kunna bli ny vinst. Hon har speciell attityd, men kan duga igen om det skulle passa.

I lärlingsloppet (V4-4) är det Susanne Ohme som kör Berghs Mijoda Star.
– Det har varit två olika anledningar till att hästen inte presterat i de två senaste starterna. Nu ser hon fin ut i träningen och vi gör flera ändringar på henne den här gången. Bland annat skoryck runt om samt att hästen får tävla utan ”käk”. Hon kan slå till.

Worrywart (lopp 6) har haft en del problem med travet tidigare, men senast var Robert nöjd med den biten.
– Han har nog aldrig travat bättre, men fick en tuff resa samtidigt som vi också blev störda på upploppet. Jag hoppas han är med där framme den här gången.

I sjunde loppet (V5-4) har Robert duon Grand Illusion och Milord.
– Grand Illusion ser fin ut för dagen och är startsnabb. Han borde kunna dyka upp i striden. Milord har byggt på sig mer muskler under vintern och jag tror att han är redo för ett riktigt bra lopp direkt. Det blir barfota fram och här har jag en bra känsla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.