Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Betydligt bättre än raden"

Foto: HANOLD/ALN
Mikael Å Linderoth. Foto: HANOLD/ALN

Segerlös i år och orolig startrad till trots. Mikael Å Linderoth åker till Jägersro med förhoppningar om en tätplacering.

Publicerad:

Dokonjo startar i Jägersros sista V64-avdelning och det kan vara värt att se upp med den här femåringen. 
– Han är betydligt bättre än raden och de gånger han förlorat har han mött tuffa hästar, säger Mikael Å Linderoth som själv är avstängd och som kommer att lämna över tömmarna åt Stefan Söderkvist. 
Senast blev det galopp efter 200 meter. 
– Det var olycksfall i arbetet. Hästen är lite speciell i ingången till första sväng och man måste köra på honom om han ska fokusera och ta sig igenom felfritt. Hästen visade dock bra form efteråt och jag har varit nöjd med honom ett längre tag, säger Åbytränaren. 
Ikväll är det bilstart och kanonläge. 
– Jag håller med, han kan öppna rätt bra om man kör på honom och till den här starten blir det can't see back-huvudlag. Så brukar han tävla när det handlar om framspår bakom bilen och han blir snabbare av den anledningen. "Undvik dödens" är väl enda ordern jag ger Stefan ikväll och om man garderar Super Bull tycker jag att man ska tänka på Dokonjo, säger Mikael Å Linderoth.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.