Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bland de tre"

Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH
Zätakicken och Johanna Stark vid senaste segern på Bergsåker. Foto: BERTH MAGNUSSON/FINISH

Leasingstarten kan nästan inte ha gått bättre och ikväll jagar Zätakicken en V64-seger i Dalarna.
– Han är med bland de tre, säger Emilia Schlömer.

Publicerad:

Den 26-åriga amatörtränaren är okänd i trav-Sverige, men hästar i allmänhet och travhästar i synner är inget nytt för Emilia. Runt omkring Söderhamn har hon jobbat som skötare i mindre stall, men nu kör hon för egen maskin med leasinghästen Zätakicken.
Den sexårige valacken har hittat sin plats i montéloppen och efter två starter i Schlömers regi har han varit etta och tvåa.
– Han har inte riktigt räckt till i sulkyloppen, det har gått lite för snabbt honom helt enkelt, säger hon och kommenterar hästens två starter.
– Johanna (ryttaren reds. anm.) har ridit perfekt. Han är inte så snabb från början och vill gärna smyga med längs sargen första varvet. I monté brukar det nästan alltid komma luckor och då brukar han kunna avsluta starkt, säger hon.
Hur ser du på kvällens uppgift?
– Han har inte startat på några veckor, men det är inget jag är orolig för. Han trivs bra på vår lilla gård och verkar pigg och glad. Det är lite tuffare motstånd den här gången, men han gör alltid sitt bästa och jag har inte planerat några ändringar, säger hon.
Hur ska man som spelare behandla honom ikväll?
– Han är med bland de tre, säger hon efter en liten stunds betänketid.

 
FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.