Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blekkan andas optimism

Foto: ANNA PERSSON
Jomar Blekkan kan få en fin kväll på Bergsåker. Foto: ANNA PERSSON

Jomar Blekkan beger sig till Bergsåker med två egentränade hästar ikväll. Vill det sig väl kan han mycket väl bli hundraprocentig.

Publicerad:

Om vi börjar i V64-2 har Jomar Blekkan ut Lykkje Tveiten. Treåringen har gjort elva starter i livet och placerat sig bland de tre främsta sju gånger, men en seger saknas fortsatt. Senast slutade hästen tvåa.
– Då gick han 1.27 sista varvet och fick helt enkelt stryk av en bättre häst. Formen är bra på honom, säger Jomar Blekkan.

Ikväll startar Lykkje Tveiten från innerspår på startfållan, där hästarna är utspridda på flera volter.
– Han står lite intressant till. Jag vet att vi möter ett par väldigt bra hästar som startar från tillägget längst bak. Min chans är att köra i ledningen och hålla jämnt tempo. En liten outsider kan han vara.

Ännu mer tilltro har Blekkan till sin färske norske Derbyvinnare Järvsörappen. Fyraåringen startar ikväll från 80 meters tillägg över grunddistansen 2.640 meter i V64-5.
– Formen är lika bra som vid Derbysegern senast och jag måste vara optimist. Han har aldrig förlorat mot hästarna han möter ikväll, men visst har jag respekt för både Smedsbo Faksen och Järvsö Tore. Jag söker ryggar så länge det går för att spara speeden till slut. Det ser ut som en bra chans, avslutar Jomar Blekkan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.