Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Bör vinna det här”

Foto: HANOLD/ALN
Thomas Claesson är förhoppningsfull gällande Elles W.Phedos chanser i V64-5 ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Thomas Claesson har två betrodda hästar inom V64-spelet i Umeå ikväll. Med en av hästarna lovar han mer eller mindre seger.

Publicerad:

Om vi börjar i V64-2 så har Thomas Claesson ut Regulus. Femåringen har visat fin form, men är fortfarande på jakt efter karriärens första seger.
– Han har varit bra på sistone, framför allt har han skött sig i loppen. Vi har tagit bort det helstängda huvudlaget för att köra på säkerhet, då har han gjort det bra. Hästen går säkert framåt för vajre lopp och jag tror inte att spåret är något bekymmer med öppet huvudlag. Han har kapacitet för att vara med i segerstriden, säger Thomas Claesson.

Än mer tror han på förhandsfavoriten i V64-5, Elles W.Phedo. Tioåringen har gjort två starter i år, efter att ha varit nere i Frankrike och tävlat en längre sejour.
– Hon hade bara fått ett enda snabbjobb innan vi började starta igång henne igen. Hon går framåt för varje lopp som det känns.

Fjärdespår över kort distans är vad som gäller ikväll.
– Normalt är hon väldigt snabb ut och på papperet ser det mycket intressant ut.  Jag tycker faktiskt att hon bör vinna det här loppet. Vi kommer dessutom brodda ner henne lite så det blir något lättare balans, hälsar Thomas Claesson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.