Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bucht tror på sin kung

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Mats Bucht tror mest på Memphis Next King. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Mats Bucht har sex hästar ute på hemmabanan Umåker uner lunchen och tror på bäst chans med Memphis Next King i V4-avslutningen.

Publicerad:

Mats inleder med kallblodet Polar Linus i V4-1, där han ligger lågt i förhandssnacket.
– Hästen har inte startat på över en månad och är behandlad efter senaste loppet. Han behöver nog lopp i kroppen och det lär bli svårt att komma till härifrån. Han är knappast någon segerkandidat.
Missil Brodde (V4-2) har lite snedvriden rad med en seger och sex andraplatser hittills under året.
– Jag tycker dock att hästen haft lite otur och vi har varit nöjd med honom trots andraplatserna. Jag tror att han kan dyka upp långt framme bara det stämmer till lite från det stängda spåret på tillägg. Det blir inga ändringar.
Flip A Coin (V4-3) har suttit fast två starter i rad och motståndet nu ser inte direkt mördande ut.
– Det kan bli offensivare upplägg den här gången. Dessutom kommer han även att tävla barfota runt om den här gången, påpekar Mats, som dock tror allra mest på Memphis Next King i V4-4.
Hästen kommer från färsk seger i ett breddlopp.
– Men jag tyckte ändå att han var duktig och visade form. Hästen är snabb ut och visst kan det bli ledningen. Vi kör med skor runt om  samt helstängt huvudlag som senast.
I det avslutande comebackloppet (lopp 9) har Bucht duon Lincoln Brodde och Magic Broline till start.
– Det är väl likvärdiga möjligheter. Lincoln Brodde fungerade inte senast från dödens. Vi gör lite småjusteringar och provar igen. Magic Broline fick också trava i dödens senast och kanske inte gillade det så bra. Han var sig inte lik, utan att vi hittat någon speciellt efteråt.
Noterbart är att Quakerman (V4-2) har bytt tränare från Mats Bucht till amatören Thomas Lundström (ej klart vid Travrondens pressläggning).
 

FAKTA

Umåker

Umåker Travbana
Travbanevägen 50
904 40 Röbäck
Tel: 090-10 07 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 211 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.