Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carl-Otto låter lite uppåt

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Carl-Otto Göransson har ganska stora förhoppningar på sin duo inom V64-spelet. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Carl-Otto Göransson kommer till Axevallas V64-omgång med två hästar som båda ska ha lite serverat för att bjuda till. Det är ändå Thai Simoni (V64-4) som är den bästa segerchansen.

Publicerad:

Thai Simoni radar inte upp segrarna; mycket på grund av att han i alla fall tidigare varit beroende av ryggar in i det längsta. Men senast handlade det om en liten förändring.
– Det brukar inte vara Thai Simonis likör att få trava först i tredjespår sista 600, men nu höll han riktigt bra och jag var belåten med hans insats. Det är en bra sprinter, men det är inte säkert att han klarar samma upplägg den här gången. Hästen har haft en del problem med den mentala biten, berättar Carl-Otto.
Halmstadtränare hoppas att körande Peter Ingves chansar lite från start.
– Det känns ju omöjligt att runda ett 14-hästarsfält; så visst tycker jag att han ska köra lite från början. Efter strykningen ser vi också ut att ha fått lite vassare ryggar.
Balans?
– Det blir barfota runt om igen och inga övriga ändringar heller.
Tjurkhults Sigge (V64-5) har precis som sin stallkompis en årsseger. Carl-Otto är nöjd med innerspåret i volten, men tycker ändå inte att hästen är något segerbud.
– Peter Untersteiners Snabba Cash är väldigt bra för klassen; så jag är fullt belåten med en plats bakom honom. Jag var väldigt nöjd med Tjurkhults Sigge näst senast på Åby, men senast sprang han mest bara med och verkade inte förstå vad det hela gick ut på. Även han har sina problem med det mentala.
Några ändringar?
– Vi återgår till barfota fram, då han slog på sig lite väl mycket helt skolös. Hästens teknik fungerar klart bäst på innerspår och det blir helstängt huvudlag med hål i som tidigare.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.