Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Christoffer kör löften

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Christoffer Eriksson kör bland annat två fina tvååringar i Örebro. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Christoffer Eriksson har flera intressanta uppsittningar i Örebro och väljer att lyfta fram två tvååringar i första hand.

Publicerad:

Christoffer inleder i V75-1 med sin egentränade Celebrity Lane. Hästen har gjort det bra i år, men var inte som allra bäst senast.
– Han hade stått över lite samtidigt som hästen även tidigare visat att han inte gillar dödspositionen. Han tränar väldigt bra för dagen, vilket gjorde att jag anmälde hit.
Voltstart och spår fem?
– Det bör inte vara några problem, då hästen varit väldigt stabil så här långt och även startat snabbt från andraspår. Det går att köra på honom första biten.
Utrustning?
– Vi siktar på barfota bak igen och norskt huvudlag som hästen tävlat med på slutet. Han är bra för klassen och ska kunna dyka upp där framme.

I Svampen (V75-5) har Christoffer fått åttondespår bakom vingen med Tomas Malmqvist-tränade Borups Powerful. Trots detta låter han ganska optimistisk.
– Hästen har gjort det mesta rätt och var väldigt bra senast. Han är långt kommen och har visat att han kan göra en hel del jobb själv.
Taktiken?
– Han har galopperat en gång tidigare för mig bakom bilen då jag laddade lite. Det gäller att i första hand köra felfritt i början och sedan får vi ta den position som bjuds. Om hästen är lika bra som senast ska vi kunna dyka upp i den främre träffen.

Alchemilla Rich (V75-6) vann från ledningen senast.
– Hon var fantastiskt fin senast, men här möter hästen betydligt hårdare motstånd. Det är i första hand fina pengar som gäller.

Redan i första loppet (Svampen Consolation) kör Christoffer Tomas Malmqvists Bette Nock.
– Det är en väldigt fin tvååring som galopperade i ledningen efter 500 meter i sin debut. Felfri måste han kunna slåss om segern.

Idi (lopp 4)?
– Han var dålig på Solvalla senast; sjuk då. Gången före var jag inte heller fullt nöjd med hästen eftersom han hade lite problem med travet. Om Idi är i form igen ska han ha lite chans i det här loppet.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.