Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Claes med stark vinnare

Foto: HANOLD/ALN
Claes Svensson har två egentränade hästar som kan vinna inom V64 i Kalmar. Foto: HANOLD/ALN

Claes Svensson startar tre egentränade hästar inom V64-spelet i Kalmar och tror på segerchans med två av dessa.

Publicerad:

Bästa möjligheten kommer direkt i V64-inledningen genom Whisky Akema. Frågan är dock hur hästen ska lösa innerspåret bakom bilen?
– Han har bara startat en gång tidigare med öppet spår och auto. Då öppnade hästen okej från ett femtespår. Jag försöker förstås att hålla ledningen, men loppet är inte förlorat om vi bommar spets. Det blir kanske någon kvickare provstart än tidigare för att få honom ännu mera taggad i början.
Några ändringar i utrustningen?
– Nej, vi kör barfota runt om som tidigare och inga andra ändringar är aktuella. Det handlar om en en häst med bra styrka och inställning.

Cinzano Akema (V64-3) ligger Claes lite lägre med på förhand.
– Han vinner ju inte så ofta, men hästen har gått rätt bra i skymundan nu i några starter. Vi har fått väldigt dåligt läge, men jag måste försöka vara med i början och hästen kan öppna kvickt. Med en vettig resa kan han dyka upp långt framme, men det är väl knappast något för vinnarspelarna.
Någon ändring?
– Vi brukar ändra lite på huvudlaget ibland och körde med halvstängt senast. Det blir samma igen.

Cindy Photo (V64-5) låter Claes mera uppåt på.
– Hon har haft problem i början av loppen för att sedan gå bra till slut. Nu har vi ett läge som innebär att jag kommer att försöka vara med lite bättre i inledningen och hästen har blivit allt stabilare och snabbare i benen.

Så det här kan vara en luring att se upp med?
– Jo, jag tycker nog att hon kan vara ett roligt drag för spelarna och det blir barfota runt om igen. Hästen verkar ju inte bli så hårt betrodd, men Whisky Akema är bästa segerchansen, avslutar Claes.

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.