Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Connie” har en montévinnare

Foto: HANOLD/ALN
Conrad Lugauer. Foto: HANOLD/ALN

Vi tog pulsen på Conrad Lugauer inför kvällen.

Publicerad:

Jägersrotränaren har fyra starthästar på Åby och den mest intressante inleder.
Herold As (lopp 2) är kapabel, men lite feg och så har det alltid varit. För sulky har han varit för stressad så vi kommer testa honom i monté framöver i hopp om att han ska lugna ner sig. Senast stod han på samma start som Seyffenstein och den hästen är i en helt annan klass än vad Herald As är. Ikväll ser det enklare ut och han ska räknas med segerchans, säger ”Connie”.
I lopp 3 kör han själv Miss Prelong.
– Hon är mycket bättre än raden och hade exemeplvis gott om sparat över mål senast. Det är en ganska bra häst i grunden och hon borde kunna vara långt framme.
Inom V64-ramen har han favoritspelade Tuffetto Jet i V64-2 och Caddie June i V64-3.
– Tuffetto Jet är en rejäl häst under utveckling. När han kom till mig för snart fem månader sedan var han verkligen inget vidare, men han har kommit mer och mer. Senast sprang han på en bra häst, men gjorde det fint själv på gångbar tid. Det är svårt att säga hur bra han är, men jag tycker inte att han behöver vara borta i det här gänget. Caddie June valde vi att träna lugnt inför comebacken och tanken är att starta igång henne. Hon tog förra loppet ganska dåligt och det tyder på att hon inte är i form. Jag tror att hon behöver något lopp till och även om Caddie har fart i benen känns det inte så aktuellt ikväll. Voltstart ska gå bra, säger Conrad Lugauer.  

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.