Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Croon rycker skorna

Foto: HANOLD/ALN
Jakob Croon har två hästar till start ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Solvallatränaren Jakob Croon åker till Färjestad ikväll med två hästar och även om han ligger lågt på förhand kommer det bli intressanta ändringar på en av hästarna, som dessutom är helt bortglömd ikväll.

Publicerad:

Först ut i Jakob Croons duo är det treåriga stoet Amber Brick som startar i V64-2. Hon kommer med tre raka galopper och inför den här starten har hon fått omlagd träning för att bli lugnare.

– Jag tyckte hon inledde bra i debuten, men sedan slog hon på sig i Örebro och det var inte hennes fel. Men sedan har hon varit alldeles för het och därför har vi ändrat träningen för att hon ska lugna ner sig. Det blir svårt att vinna härifrån och det viktigaste är att hon sköter sig och tar hon en bra slant är vi nöjda. Vi kommer att stänga in henne med huvudlaget ikväll, berättar Jakob Croon i bilen på väg mot Färjestad.

I V64-3 har Jakob en mycket mer intressant häst till start. Define’Em är härdad inom V75 och gjort många bra lopp, men nu kommer hon med en väldigt tråkig rad. Hon har bara plockat pengar en gång i de sex senaste starterna, men formen är mycket bättre så.

– Ja, hon hade mycket krafter kvar senast och gången innan var hon riktigt fin som trea. Det verkar som att hon lyfter sig lite med höstluften och jag hoppas på en bra prestation ikväll, men det är svårt att gissa hur långt det kommer att räcka. Är hon trea-fyra är jag nöjd, fortsätter Jakob.

Ikväll blir det lite intressanta ändringar på det sexåriga stoet.

– Ja, vi kommer att rycka alla skorna på henne. Det är första gången hos mig och när det testades i tidigare regi galopperade hon. Jag tror att det inte kommer vara någon galopprisk den här gången och det ska bli roligt att se vad det ger för effekt. Dessutom sätter vi på ett norskt huvudlag ikväll. Det har vi kört med tidigare, men inte på sistone, avslutar Jakob Croon.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.