Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för ny utklassning?

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Assumetoberich och Jorma Kontio. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Förra gången vann hästen med en bra bit över 50 meter. Ikväll är Assumetoberich tillbaka på tävlingsbanan.
– Han känns fortsatt lika bra, säger tränaren Caroline Bjärtorp.

Publicerad:

Visbyamatören åkte till Solvalla med Assumetoberich den 20 november och åkte hem med en överlägsen seger på 1.16,4a/2.140 meter.
– Hästen hade körts lite snällt innan och vi hade ingen koll på hur snabbt han kunde öppna förrän vi testade bilen innan tävlingarna. Loppet var det absolut bästa han gjort för oss, men vi undrade vad det var med de andra konkurrenterna eftersom de kom i mål så långt efter, säger Caroline Bjärtorp.
Segermarginalen skrevs till "många längder" och det var en bra bit över 50 meter ner till tvåan.
– Efteråt har han fått ett lugnt jobb och ett skarpare. Det snabbare löste han på 1.22 full väg och jag hade inget att klaga på. Vi har bättre läge idag och det är inte omöjligt att han bara drar till täten igen. Jag har lite dålig koll på motståndet, men om han är som senast, vilket jag tror, borde han inte göra bort sig, säger hon.
I Mantorp har det varit sol och vindstilla på eftermiddagen.
– Vi får hoppas att vädret håller i sig och att det inte blir löst i banan, det hade varit ett minus för vår del. Hästen tävlar med precis samma balans och utrustning som senast, säger hon. 

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.