Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för skoryck!

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Raggamuffin kommer att tävla barfota runt om idag. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Under vintermånaderna har Raggamuffin tävlat på i tufft sällskap och har gjort det bra utan att riktigt räcka ända fram, men idag andas tränaren Lars Järpedal optimism.

Publicerad:

Som många andra hästar har Raggamuffin varit klassen bättre när han har kunnat tävla barfota, men under vintern har det varit barfotaförbud och Raggamuffin har fått tävla med skor. Ikväll kommer det att bli ändring på det.

– Ja, tanken är att det blir barfota om inte banveterinären sätter stopp för det. Det är ett plus för honom som det är för de flesta andra också. Dessutom har jag tagit med jänkarvagnen som han inte har gått med på sistone så jag ska fråga Jepson om han vill köra med den eller inte, berättar Lars Järpedal på väg mot Åby.

Det har gått några veckor sedan Raggamuffin startade i V75 på Halmstad, men tränaren är inte orolig för formen.

– Han jobbar på som vanligt och jag hoppas att formen ska vara stigande på honom. Jepson får ladda lite från start och förhoppningsvis kan han komma till ledningen. Jag tror på min häst, men det är bra hästar emot. Han ska vara en av fyra-fem hästar som kan vinna loppet, avslutar Lars Järpedal.
 

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.