Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dalborg: "Vi har förutsättningarna"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Thomas Dalborg har förhoppningar om att utmana den stora favoriten i inledningen.

Publicerad:

- 6 Stuck On Joe (V64-1) har inte haft samma ork och form som förra vintern, men stånkar på och gör det okej. Senast gick han inte hela vägen in i mål och jag hade hoppats på att han skulle hålla bättre än vad han gjorde. Läget idag är bra eftersom han öppnar som snabbast från spår fem och sex bakom bilen, men samtidigt är han inte lika snabb när det är 1600 som när det är 2100. Planen är att ta sig till ledningen för att sedan kör där, men som sagt får vi se om någon invändigt svarar. Vikens High Yield är ett ämne helt klart och huvud mot huvud tror jag att han är bättre än min häst, men samtidigt tycker jag att den är lite ojämn i prestationerna och med de här förutsättningarna är det inte omöjligt att vi kan slå honom. Min känsla är att Stuck On Joe kommer göra ett bra lopp idag och han har mött klart bättre hästar än dessa, dessutom går han bra med täta starter. Det blir vanlig vagn, skor runt om och helstängt huvudlag som tidigare.

- 3 Alva Maple (V64-2) var klart positiv senast jag körde henne och var trea, men hon blev nedflyttad och i efterhand skulle jag kört mer offensivt med henne. Skulle vi få lite hjälp på vägen duger hon bra i den här klassen.

- 3 Inthemorning (V64-3) har en fin resultatrad, men jag tror det blir svårt över 2600. Däremot vill jag varna för 4 Newflowers King på tillägg. Jag körde den senast och efter en startgalopp tappade vi 70 meter, men han gick ikapp på ett fruktansvärt bra sätt. 

- 1 Harkeröds Mimmi (V64-6) har gjort tre-fyra bra prestationer på slutet. Senast gjorde hon ett riktigt bra lopp och gången innan det blev det bara fel med en tidig galopp och sedan tredjespår resten av loppet. Spår ett är lite missgynnsamt och det kan helt klart bli en fälla, men formen är bra och vi kör som tidigare med vanlig vagn, skor runt om och blinkers.

- 3 Simb Ratita (V64-6) känns det bra med, men voltstart som det varit på slutet har inte passat henne alls. Jepson tyckte däremot att hon kändes bra senast, men på V75 gången innan var hon inte alls att känna igen. Hon är klart bättre de gånger när hon slipper brodd och min förhoppning är att vi kan köra barfota bak idag. Jag var ute på banan för en timma sedan och den ser bra ut, barfota fram ska inte vara några problem, men bak kan bli ett bekymmer. Hon är riktigt startsnabb och jag vill helst se henne i ledning eller rygg ledaren. Mina hästar är jämngoda, Mimmi är väl kanske lite bättre i grunden samtidigt som Ratita har en bättre löpskalle. Förutom den eventuella balansändringen blir det inga ändringar utan jänkarvagn och blinkers som tidigare, säger Thomas Dalborg.

För att ta del av samtliga intervjuer, spelförslag och utrustningsändringar inför kvällens V64 - tryck här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.