Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är min bästa chans"

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Peter Untersteiner. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Peter Untersteiner har tre hästar inom GS75-spelet och funderar på att sätta på jänkarvagnen för första gången.

Publicerad:

6 That's Art (GS75-5) blev det tufft för senast, men det var inte hästens fel. Han blev trött och var ursäktad för det. Det ser bra ut efteråt och vi har spänt bågen med honom efterhand. Nu känns han så bra att vi provar E3. Han har gjort fyra bra lopp i sitt liv och gått bra varje gång. Att det är två strukna gynnar oss så klart och jag får försöka att stänga in Hitman River, som ju är bästa hästen. Jag tror inte att vi slår den häst mot häst, men det ska ändå bli intressant. Eventuellt så provar jag jänkarvagn för första gången. Jag bestämmer det efter värmningen, men jag kommer inte att värma i jänkarvagn. Skor runt om och helstängt huvudlag igen, säger Peter Untersteiner.

8 Sobel Jasmine (GS75-6) blev det för tufft för senast och hon var riktigt trött till slut. Jag får köra försiktigare den här gången och det blir inga ändringar – skor runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag.

10 Je T'aime Lucky (GS75-7) blev det en hastig tempominsking för senast, därav galoppen. Hon kändes fin i övrigt och i sådana här sammanhang räknas hon tidigt. Hon har en vass speed och helst ser jag att hon får gå i ryggar och använda speeden. Det blir urryckare för första gången och hon är min bästa chans i dag. Barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag – inga ändringar.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till GS75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.