Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är min bästa chans på GS75"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Eirik Höitomt. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Eirik Höitomt åker till Sverige för att köra tre hästar.

Publicerad:

7 Circe Des Emois (GS75-1) var behandlad inför senast och travade mycket bättre. Hon fick ett snällt lopp och gick med fin fart över mål. Vi har ett lite chansartat spår i dag, men formen är ganska så fin. Jag känner inte till motståndet så bra och det kanske är lite tufft, men normalt sett tål hon även att göra en del själv. Det blir inga ändringar mot senast, säger Eirik Höitomt.

4 Madelen L.T.C. (GS75-6) fick en häst i vägen när vi gick ner på dubbla open stretch senast och jag fick ta ut henne ett spår igen. Hon gick med bra fart över mål och hade varit några hack längre fram med lite bättre flyt. Jag kommer att köra från start och hon vann Hoppederbyt från ledningen. Det är en häst som är rask med bra teknik och även ganska så stark. Barfota runt om och jänkarvagn igen.

4 Double Spin (GS75-7) har väldigt bra form och har även varit stabil på sistone. Tidigare har han haft lite hälsoproblem, men nu har han känts stabil och fin. Det kan vara så att han blivit starkare och därför tål loppen bättre. Om han fungerar lika fint som på sistone så är det en bra chans och hästen behöver inte ledningen då han är stark. Han har dock som sagt haft en del hälsoproblem tidigare och det gör att jag inte litar fullt ut på honom, men jag måste ändå säga att det är min bästa chans på GS75. Hästen går faktiskt med långvagn, järnskor fram och aluminium bak, så det finns en del att göra i framtiden, men det blir inga ändringar i dag.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till materialet för GS75

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.