Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det luktar dödens”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Dennis de Castella är en av kvällens största favoriter. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ikväll står Eskilstuna värd för V64-tävlingarna och en av kvällens största favoriter är Dennis de Castella. Tränaren Ulrika Wällstedt tror att det kommer bli ett tufft upplägg igen.

Publicerad:

Fyraårige Dennis de Castella visade lovande fart i början av karriären, men galopperade ofta. Nu under vintern har han stabiliserats ordentligt och då har resultaten kommit.

– Jag törs inte säga det för då galopperar han väl, men det känns som han har blivit stabilare och jag har hela tiden sagt att det är en mognadsfråga, berättar Ulrika Wällstedt.

Senast kördes han till ledningen, men fick se sig slagen av Blue Star Champion och Mellby Cheeky till slut.

– Jag var nöjd med honom senast och han fick stryk av två hästar med lite annan hårdhet än honom. I senaste jobbet kändes han väldigt fin så formen ska vara fortsatt på topp.

Ikväll har Dennis de Castello dragit spår sju bakom bilen, men motståndet är inte det tuffaste han har ställts emot.

– Han har inte öppnat så snabbt än, men han kan nog öppna bättre än visat. Vi har inte begärt något av honom från start med tanke på risken för galopp, men Torbjörn känner hästen bra och jag tror de kommer öppna bättre än tidigare även om det inte blir någon laddning. Det låter som Tony Wallin vill köra i ledningen, så det luktar dödens, men det klarar han av. Hästen är stark och distansen är en fördel för honom och jag tror han är med långt framme igen, avslutar Ulrika Wällstedt.
 

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.