Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det ser passande ut"

Hagmyren kör fina V64-tävlingar ikväll och Jim Oscarsson gör resan med fyra hästar, varav två inom det stora streckspelet.

Publicerad:

Först ut är Tayson Bi (V64-1), som inte visade någonting extra från ledarryggen senast. Hästen står perfekt inmatchad i kvällens lopp, som körs över 2.640 meter med voltstart. Jim kör själv och ekipaget har spår nio.
– Tayson Bi var lite blek senast, men hade en del problem med allergi och halsen, så vi har behandlat honom inför det här. Han känns väldigt bra för dagen och formen ska vara fin. Det här är hans distans och det ser passande ut på förhand. Nu blir det skor, men utrustningen blir detsamma som senast. Jag tycker faktiskt att han fungerat allra bäst med skor, säger Jim Oscarsson.

Den trefaldige miljonären Explosive de Vie (V64-4) startar i kvällens behållning, Mack Clowns Minne. Han har spår tre bakom bilen i det sex hästar stora fältet.
- Explosive de Vie är trögstartat som en gammal diesel. Han har dessutom haft halsinfektion, så formen är knappast på topp. Han tränat i alla fall bra och får starta igång nu. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag som vanligt, men nu blir det vanlig vagn för första gången någonsin, säger Jim Oscarsson.

Utanför

Jim har även två hästar utanför streckspelet.
- Velasquez Gar (2) är stor och klarade inte femtespåret senast. Vi får hoppas på felfritt den här gången. Violet Bi (8) galopperade när jag plockade upp henne senast, men hästen kändes fin och vi satt fast i mål efteråt. Från spår åtta får hon sköta sig själv, så får vi se hur det löser sig, säger Jim.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.