Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse tror mest på Emil

Foto: HANOLD/ALN
Mattias Djuse tror att Emil Tuffing har bästa chansen inom V75-spelet. Foto: HANOLD/ALN

Mattias Djuse har tre egentränade hästar till start i dagens V75-finalomgång på Solvalla och tror allra mest på Emil Tuffing.

Publicerad:

Mattias inleder med Antti Sisu från ett besvärligt tolftespår i klass II-finalen (V75-2).
– Allt verkar bra med hästen efter senaste segern. Han har visat bra kapacitet för klassen, men här krävs det tempo och även lite annat flyt för att kunna dyka upp i tätstriden. Vi fortsätter med barfota bak.

I klass I-finalen (V75-5) har Mattias både Emil Tuffing och Caddie Hit till start. Han har själv valt att köra den sistnämnde.
– Med tanke på spåren är det Emil som har bästa segerchansen och jag hade valt honom om jag vetat om lottningen. Men det spelar ingen roll, då Jorma säkert klarar det här lika bra.
Caddie Hit råkade ut för lite strul senast på Bollnäs, men klarade ändå tredjeplatsen.
– Vi krokade ihop 500 kvar och tappade några längder på detta. Annars hade det kunnat gå ännu bättre. Han gjorde hur som helst ett starkt lopp och allt verkar som det ska efteråt.
Mattias gör eventuellt en liten utrustningsändring.
– Caddie Hit har gått med öppet huvudlag varje gång för mig, men nu kan det bli ändring på detta. Jag vill dock avvakta värmningen innan jag bestämmer mig.
Emil Tuffing körs som sagt av Jorma Kontio från ett perfekt andraspår.
– Han gjorde ett klart bra lopp senast som tvåa och bör ha vettig segerchans med tanke på spåret. Det skulle vara intressant att se honom i ledningen. Här blir det inga ändringar.
I tredje loppet tror Mattias mycket på Faloria Boko.
– Det är en fin häst med bra kapacitet, men det gäller också att hon sköter sig. Jag ser ändå henne som min bästa segerchans under dagen.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.