Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Duger upp i klasserna”

Foto: HANOLD/ALN
Lars I Nilsson tränar kvällens största V86-favorit. Foto: HANOLD/ALN

Kvällens största favorit är femårige Mr Hot Shot som har inlett året med två raka segrar och spelarna har stort förtroende för honom. Vi hörde med tränaren Lars I Nilsson vad sista nytt är inför kvällens uppgift.

Publicerad:

Allt verkar väl med den finskfödde Mr Hot Shot inför kvällens uppgift.

– Det är inget träningslejon, men han känns precis som vanligt i jobben, berättar Lars I Nilsson.

Mr Hot Shot inledde karriären bra hos Thomas Uhrberg, men flyttade under förra sommaren till Lars I Nilsson och då har utvecklingen verkligen satt fart.

– Hästen var duktig i den sista starten hos Uhrberg innan han kom till oss, men när han kom till oss kändes han rullig och stapplig i jobben. Därför tog det ett tag innan vi tog ut honom i lopp, men då visade det sig att det var en helt annan häst när han kom ut i sulky på tävlingsbanan. Så han lurade mig helt och hållet hemma, men nu vet vi hur han är och då är det mycket enklare.

Ikväll har han ett perfekt utgångsläge med spår två bakom bilen och lång distans. På den distansen har han vunnit två segrar och en andraplats på fyra starter.

– Jag tror inte att det är någon fördel för honom med lång distans, men han har klarat sig bra på den hittills i klassen och jag tror det kommer att gå bra ikväll också. Läget passar bra och Johnny Takter kan bestämma taktiken själv. Han har mest gått i ledningen, men visade senast att han går bra bakifrån också. Enklast vore såklart om hästen kommer billigt till ledningen och får bestämma som Johnny vill sedan.

Mr Hot Shot gick ofta barfota bak när han var i Uhrbergs regi, men hos Lars I Nilsson har han gått med skor runt om i varje start.

– Det finns fortfarande en hel del kvar att göra på honom, då han går fortfarande med PG-skor fram. Vi funderade på att köra honom barfota bak någon gång i början, men det blev aldrig av. Fast vi fortsätter med samma balans då han duger bra i klassen med den här balansen och jag tror han kommer att duga en bra bit upp i klassen, avslutar Lars I Nilsson.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.