Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Edlund har en rysare

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Jonas Edlund, Ove A Lindqvist och Janne Sisu efter V75-segern på hemmaplan den 5 mars. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Positiv årsdebut och vassare nu. Är det idag All In No Out tar första segern?

Publicerad:

Bergsåkers Jonas Edlund tog sin första tränarseger inom V75 för några veckor sedan med Janne Sisu så stallet är i form. All In No Out (V4-3) har gjort 13 starter hittills, men aldrig vunnit. Han var fyra på nya rekordet 1.17,8/2 140 meter efter invändig smygare i årsdebuten och lär inte vara vassare med den genomköraren.
– Hästen har mött en del hyfsade konkurrenter i karriären, men har haft lite svårt att hushålla med krafterna i loppen och ofta blivit för vass. Det var därför vi lät honom pausa i november. Han är inte så tvärspeedig och kunde helt enkelt inte accelerera på kort tid senast. Vi hade dövat ner honom med fast gummihuva då och han höll sig lugn. 2 640 meter tror jag är ett plus om han fortsätter hålla sig i skinnet, säger Jonas Edlund.
 

Hur ser du på dagens uppgift?
– Motståndsmässigt är det väldigt öppet och jämnt och jag tror inte att han är så mycket sämre än någon annan. Men hästen fick ett par ”skallar” för mycket under fjolåret och jag vill bygga upp psyket på honom. Det blir ett snällt upplägg, men löser det sig kan han absolut dyka upp långt framme och jag tycker att han kan vara värd ett streck. Vi kör med samma balans och utrustning som i årsdebuten, barfotakörningen sparar vi till ett bättre tillfälle, säger han.
 

Hur är läget med V75-vinnaren Janne Sisu?
– Jorå, han gick bra som tvåa i genrepet inför V75-finalen, men hade bara lite för långt fram. Vi är sugna på att dra ner till Solvalla den 2 april och testa nu när vi inkvalade. Tankarna just nu handlar om vi ska testa jänkarvagn och barfota, men det har vi fortfarande tid att tänka på, säger Jonas Edlund. 

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.