Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eklundh tror på ”Stjärnan"

Foto: HANOLD/ALN
André Eklundh och Star di Poggio vid V75-segern i december. Foto: HANOLD/ALN

André Eklundh åker till Solvalla som hyrkusk och det är framför allt en ”hyrhäst” som han tror lite extra på.

Publicerad:

Bakom Edvin Cejkas Star di Poggio (V75-6) har Jägersrokusken ett par fina minnen. V75-segern från dödens i Mantorp är så klart ett starkt ögonblick, men även senast.
– Det var visserligen lättare motstånd då, men hon lämnade dem så lätt över upploppet och jag har aldrig känt henne så bra. Innan dess fick hon inte rätta fästet i snömodden. Det här är en häst som gjort rätt många starter, men som fortfarande är under utveckling. Tidigare har hon varit trög i ryggar, men så var det faktiskt inte senast på Åby, säger André Eklundh.
Hur ser du på dagens uppgift?
– Det är killar emot idag och det finns några som är tuffare än vad hon mött tidigare, men hon är tuff själv och löser det sig bara någorlunda tycker jag att hon ska räknas med ganska bra segerchans. I voltstart är hon inte så startsnabb, men bakom bilen kan hon faktiskt öppna om jag begär det och jag blir inte förvånad om hon skulle ta sig till ledningen, säger han.
André Eklundh kör även två hästar åt Olle Elfstrand.
Bambi Rozz (lopp 2) är en enkel, men trevlig häst som är snabb en kort bit. Jag har dålig koll på vilka hon möter, men hon har fint läge och från rygg ledaren kan hon kanske ta hyggliga pengar. Baron Gift (V75-3) är en ganska rejäl treåring med en hel del utveckling kvar i sig. Han är dock fortfarande lite grön och jag begär inga stordåd i det här sammanhanget, säger André Eklundh.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.