Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Elvis” hoppas på mambo

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Olle Elfstrand har förhoppningar på Crazy Foot Mambo i V4-3. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Olle ”Elvis” Elfstrand har två hästar till start när Axevalla kör lunchtävlingar denna onsdag. Och det låter uppåt från Åbytränaren.

Publicerad:

Redan i V4-inledningen dyker Raj Comfirst upp. Fyraåringen gjorde debut för Olle Elfstrand senast, men då blev det platt fall i dödens.
– Han var dålig då och blev väldigt trött sista biten. Han var helt enkelt inte riktigt frisk och hade också haft mycket bekymmer innan det loppet. Idag komer han vara bra mycket bättre, säger Olle Elfstrand.

20 meters tillägg över medeldistans är vad som väntar.
– Alltså, det finns hästar som har gått 1.17 full väg på start och då går det inte att ta 20 meter. I så fall ska det till lite galopper om man ska vara med och slåss om det. Oavsett kommer min häst i alla fall göra ett bra lopp och idag är tanken att han ska tävla barfota runt om för första gången.

Desto större förhoppningar har Olle Elfstrand på Crazy Foot Mambo i V4-3, som startar från ett sjättespår bakom bilen.
– Han är väldigt bra i ordning. Det går inte att dra på med honom med en gång när bilen släpper, då blir han för ivrig. Däremot är han väldigt snabb efter en bit. Helst ska hästen komma ner till plankan och gå på rulle eller få bestämma i ledning. Tanken är att vi rycker alla skor. Så har han inte gått på länge och han ska ha chans att vinna.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.