Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En favorit och två outsiders

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Thomas Jonsson har tre hästar till start inom V4-spelet där han tror mest på Nidoqueen Jons i V4-1. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Regerande champion både som tränare och kusk på Visbytravet är Thomas Jonsson. Han har tre hästar inom V4-spelet när det vankas tävlingar på Gotland idag. En favorit och två outsiders.

Publicerad:

I den första V4-avdelningen dyker Nidoqueen Jons upp, som knep en tredjeplats på Visbytravet förra veckan.
– Hon gick rätt okej då och allt har verkat bra efteråt, säger Thomas Jonsson.

Idag vankas andraspår bakom bilen och medeldistans.
– Läget är passande och jag får prova att ladda från början. Hon går bra i ledningen och det vore gynnsamt att nå dit.

Nidoqueen Jons är favorit i nuläget, är det motiverat?
– Det är inte otänkbart att hon ska vara det.

I V4-2 startar hedershästen Zapdos Håjt. Tolv år har han hunnit bli och gör därmed sin sista säsong på tävlingsbanan. Ifjol blev det sex segrar, men i år är han ännu segerlös på fem starter.
– Han har ändå gått helt okej och formen verkar rätt bra. Läget är som det är och motståndet normalt. Jag tror han ska vara med där framme.

Juilly startar i V4-4, som spurtade till sig andraplatsen i Kalmar senast.
– Hon gick rätt hyggligt då och är bra igång. Idag har vi springspår och jag tror hon kan komma iväg skapligt. Det ska nog kunna vara lite platschans. På förhand känns det som att Nidoqueen Jons är min bästa chans, det tycker jag allt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.