Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En kall vinnare med Ohlsson?

Foto: MIA TÖRNBERG
Ulf Ohlsson har sin bästa V75-chans i kallblodsloppet. Foto: MIA TÖRNBERG

Ulf Ohlsson har ingen jättechans på förhand inom V75-ramen på Romme, men låter ändå försiktigt optimistisk när det gäller Fender i kallblodsloppet (V75-4).

Publicerad:

Ulf inleder med Stefan Melander-tränade Coco de Vie (V75-1).
– Hon går jämnt och bra och kommer säkert att vinna något V75-lopp framöver. Om det sedan blir i dag vet man förstås inte. Hon är bara medium ut och spår sju känns därför tufft. Det måste bli kört för henne med högt tempo om det ska kunna gå att segerstrida.

Shadow Woodland (V75-3) har glänst i två raka gulddivisionssegrar. Nu har han fått spår tolv över kort distans, men är i alla fall nedstruken ett hack.
– Det var i alla fall bra. Hästen är jättebra i ordning, men härifrån kommer jag att köra på chans. Det känns inte aktuellt med någon tidig forcering till dödens. Vi är lite beroende av vad de övriga gör, men man kan inte räkna bort honom från segerdiskussionen om det skulle stämma.

Fender (V75-4) ser Ulf Ohlsson som sin bästa segerchans inom V75-ramen.
– Hästen är under utveckling och har höjt sig ytterligare ett snäpp med barfota fram och skygglappar. Det var synd på bakspåret, då vi nu riskerar att hamna två-tre längder längre bak än som annars varit fallet. Hästen är gedigen och ska räknas med segerchans ändå. han var inte bottnad senast.

Gossip's Cash (V75-5) var Ulf Ohlsson inte jätteimponerad av då han körde hästen för fem starter sedan (sjua).
– Men han verkar ha hittat formen på sistone och gick tydligen väldigt bra efter galopp senast. Nu möter hästen det tuffaste motståndet hittills under karriären, men det känns ändå lite intressant. jag har dock ingen uppfattning om hur snabbt han kan öppna bakom bilen.

Några segerbud utanför V75-kupongen?
– Ma Running (lopp 3) har gått klart bra på sistone och ska räknas igen. Det beror lite på hur bakspårshästarna (spårtrappa) kommer till här. Hulte Magnus (lopp 2) var jag jättenöjd med senast i Skellefteå. Men det känns omöjligt att värdera chansen när vi står med 100 meters tillägg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.