Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En kung slår till?

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Kung Töll och Krister Söderholm ska försöka ge Svante Båths Västerbo Loveboat en rejäl match. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Kan nioårige krigaren Kung Töll sätta käppar i hjulen för en av Svante Båths alla streckfavoriter i kväll på Bergsåker? Krister Söderholm låter faktiskt ganska uppåt - trots dåligt spår och snöfall!

Publicerad:

Trots tidig galopp och dåliga ryggar spurtade Kung Töll senast åt sig en fjärdeplats i silverförsöket på Bergsåker bakom On Hold. Hästen visade kanonform då; frågan är om vi kan förvänta oss en lika fin prestation i kväll på Bergsåker?
- Jag tror att Kung Töll ska hålla likvärdig form. Han har mest fått lunka på i skogen, men vi har i alla fall kört ett banjobb efter 1.25 inför den här starten och allt verkar som det ska, kommenterar Krister Söderholm.
Vad säger du om läge och motstånd?
– Kalypso Face har vi ju slagit tidigare, men Svante har säkert Västerbo Loveboat i bra författning direkt i årsdebuten. Vi har spår lite långt ut, men jag sitter bakom en bra häst och vi ska i alla fall försöka ge dem en match.

Det har snöat hela dagen i Sundsvall, så det är oklart hur banan kommer att bli.
– Kung Töll trivs allra bäst på stenhårt underlag, men nu är väl risken att det blir mera moddigt. Tanken är i alla fall att han ska gå barfota fram igen och hästen brukar klara de flesta förutsättningar.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.