Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En speedkula rundar allt?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Per Lennartsson kan inleda V65-omgången bakom Jager Oaks. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Per Lennartsson har bara en egentränad häst till start inom V65-spelet på Solvalla - men med rätt resa blåser han nog ner allt!

Publicerad:

Sjuårige Jager Oaks (e. Tony Oaks) har speeden som bästa vapen, men från spår tolv bakom bilen kan det bli många att runda.
– Det gäller att ha lite tur i början så att vi kan droppa ner i en hygglig position istället för att backa oss sist. Hästen är gynnad av att följa med i ryggar och ju längre han får det desto snabbare avslutar han, berättar Per.

Senast segrade Jager Oaks på barfotabalans.
– Han är mycket bättre utan skor, men samtidigt möter hästen enklare motstånd än han är van vid den här gången. Om det stämmer med positionerna tror jag därför att han är tillräckligt bra för att kunna segerstrida ändå. Hästen känns fin och har inte varit lika fladdrig i travet som tidigare.

Några andra ändringar?
– Nej, vi kör precis som senast, utom då att det blir skor runt om.

I nionde loppet startat Per egentränade Young Queen. Det handlar om tävlingsdebut i Lennartssons regi.
– Hästen var fin på en krävande bana i kvalet och avslutade då 1.18 sista varvet utan att pressas. Jag får känna mig för lite för den här gången och vi inriktar oss på en hygglig avslutning.

Vet du något om tyske Dreamlady Glatigne (lopp 2, V65-2)?
– Nej, ingenting.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.