Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Faller Pajas?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Kommer Pajas Face att ta tredje raka segern idag? Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Dagens största favorit på V75 är Pajas Face, som kommer från två raka imponerande segrar. Senast tappade han dock stilen sista biten och därför är det många som försöker fälla honom idag.

Publicerad:

Pajas Face slog flera fina treåringar senast när han vann på Åby för två veckor sedan, närmast sörjande var topptreåringarna Sucre och R.G.’s Thunderbolt. Nu ställs han mot klass II-hästar och Lars I Nilsson låter inte speciellt orolig inför dagens uppgift.

– Pajas blev lite smårullig till slut senast, men jag tror att det mest var tillfälligheter. Han var ganska nyskodd inför den starten och nu har han fått 14 dagars hov till och jag tror det kommer att fungera bättre nu, förklarar Lars I Nilsson.

Det är en lång resa från Skåne till Solvalla, men på grund av den sena starten kunde hästen resa upp under förmiddagen.

– Resan upp under förmiddagen har gått bra och han var inte svettig eller så efter resan, så allt verkar precis som det ska vara med honom.

Har det märks på honom att han har startat regelbundet under hösten?

– Nej, han har känts riktigt fin efter senaste starten, så det finns inga tecken på att han ska börja bli ofräsch eller så.

Idag har han lottats till ett perfekt spår tre bakom bilen i V75-5 och hästen har visat upp en fin startsnabbhet och Lars I Nilsson låter nöjd med dagens uppgift.

– Det var precis en sådan här uppgift vi ville ha. Det är bra hästar emot, men vi har fått ett bra spår och jag tror på fin chans. Det blir inga ändringar, utan vi kör exakt samma balans igen som senast, avslutar Lars I Nilsson.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.