Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fattar inte vad det går ut på”

Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE
May Grace (invändigt) vid segern i debuten. Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE

Idag körs lunchtävlingarna på Örebro och Markus B Svedberg startar sitt fina fyraåringssto May Grace i dagens triolopp. Trots att hon är orutinerad, så har Markus en del förhoppningar på henne.

Publicerad:

Fyraårige May Grace har bara hunnit gjort två starter i karriären än så länge, och är loppets minst rutinerade häst och dessutom har hon inte startat på ett par månader.

– Hon har fått ett rundebanejobb inför det här och det gick efter 1.18,5, så hon ska vara väl förberedd tycker jag. Det är en fin häst, men hon är grön och fattar inte vad det går ut på än. Men från det här läget borde vi kunna få lite sällskap och då ska det nog gå bra, säger Markus B Svedberg.

Idag har hon lottats till ett innerspår i volten. Senast hade hon spår två och galopperade då efter 100 meter.

– Hon är snäll i volten och jag tror inte innerspår ska vara några problem. Hästen kan kliva iväg hyfsat, men om det räcker till någon ledning är svårt att säga med så här orutinerade hästar.

Vad är förhoppningarna idag?

– Jag tycker jag har en häst som ska vara med och göra upp om det. Oavsett om det blir ledning eller inte så kommer vi få en fin resa härifrån. Det blir skor och öppet huvudlag idag, det är inte läge än på att börja skruva på extraväxlarna, avslutar Markus B Svedberg.
 

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.