Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten har övernattat bra

Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN
Fjord Jerven ska ha bra chans idag i V75-5. Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN

Från Norge kommer en mycket intressant häst till start i Erik Graléns Minne. Fjord Jerven tillhörde de bättre i kullen som unghäst och idag ska han starta på svenska V75 för första gången.

Publicerad:

Femårige Fjord Jerven hade otur att vara född i samma kull som fenomenet Lannem Silje och har därför inte tagit några större segrar som unghäst. De största framgångarna har istället kommit som trea både i det norska och svenska Derbyt. I det norska Derbyt var han klar tvåa bakom Lannem Silje när de kom in på upploppet, men då tog han till en galopp, men ställde sig och kunde reparera till tredjeplatsen ändå.

I år inledde har säsongen lite skakigt och han galopperade i tre av de fyra första starterna. Nu har han skött sig i fyra starter på sistone och då har han visat den farten han besitter.

– Han hade problem med ett framknä i början av säsongen och det har vi kommit till rätta med nu efter att ändrat hovvinkeln på honom, berättar Ola Martin Aasen.

Fjord Jerven kom till Hagmyren igår och har övernattat på banan.

– Det har gått bra, både resan hit och övernattningen har fungerat som planerat och hästen är lugn och fin. På pappret tycker jag att uppgiften ser bra ut och jag tycker att han ska ses med chans.

Hur högt håller du honom?

– Jag tror att det är en häst som kommer att etablera sig i eliten. Om det blir i år eller om det dröjer till nästa år får vi se, vi kommer prioritera femåringsloppen i år i alla fall.

Tidigare i veckan pratades det om att Fjord Jerven skulle lättas i balansen, men så kommer det inte att bli.

– Nej, vi fortsätter med järnskor. Jag har varit ute och kollat till banan och den var lite för hård för att jag ska ändra balansen på honom. Han har fungerat bra på den balansen tidigare så det ska inte vara någon nackdel, avslutar Ola Martin Aasen.

FAKTA

Hagmyren

Hagmyrens Travbana
Hagmyren 11
824 94 Hudiksvall
Tel: 0650-54 20 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 161 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.