Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flemming vågar mer

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Flemming Jensen har två chanser på dagens V75-kupong. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Danske Flemming Jensen kommer till Jägersro med två hästar och spelarna har gjort honom till klar favorit i V75-avslutningen.

Publicerad:

Först ut i Flemming Jensens duo är Obi Wan (V75-3) som startar i Olympiatravets uttagningslopp och ställs mot Mosaique Face. Han kommer från en andraplats bakom Tycoon Conway Hall då han travade fina 1.10,5a/1.640 meter.

– Obi Wan gick ju en väldigt bra tid senast, men han han fick ett optimalt lopp och tiden var lite bättre än insatsen även om jag var väldigt nöjd med hästen. Han ser ut att hålla formen och han kommer att tävla med samma utrustning. Jag försöker köra ett snällt lopp igen och ta vad som går till slut, säger Flemming Jensen.

Större förhoppningar har Flemming Jensen i den sista avdelningen, där han selar ut favoriten Even’s First Boy, som spelarna har gjort till klar favorit. Det hörs på dansken att han har en del förhoppningar på sin favorit.

– Even’s First Boy tycker jag har gjort två fina insatser i år, där loppet senast var det bästa. Han fick gå utvändigt utan rygg och avslutade väldigt fort. Hästen känns lite stabilare från start  än tidigare och det gör att man vågar mer första biten. Jag har inte jättekoll på motståndet, men normalt sett tycker jag att han ska räknas. Det blir inga ändringar jämfört med de senaste starterna, avslutar Flemming Jensen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.