Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formhäst och formkusk

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Sanford L.B., Oskar J Andersson och Johanna Hedlund. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Johanna Hedlund har fullt upp den här lunchen. Tre av stallets sju hästar ska tävla och de har en flytkusk i sulkyn. Som det låter på Gävleamatören måste vi strecka två av tre.

Publicerad:

Det börjar med Outstanding Face (V65-1) som är andrahandsfavorit på insatsen. Trots att hästen var oplacerad senast.
– Det blev fel då och Oskar tog på sig det. Hästen var ute i vida spår i sista sväng, bröt ut och ville springa hem. Hon är laddad i jobben efteråt och har visat form innan dess. Med tanke på hennes beteende på Solvalla byter vi från halvstängt norskt huvudlag till helstängt norskt och ibland är hon både stabil och startsnabb. Hästen är lite ojämn, men går ner i klass och duger normalt sett rätt långt, säger Johanna.
Bästa segerchansen är Sanford L.B. i V65-2.
– En stark och rejäl häst i fin form. Hästen tog senaste loppet på rätt sätt, men jag är osäker på startsnabbheten. Han tål dock en del jobb och Oskar får vara lite offensiv för jag tycker att Sanford är bäst när han är med i tätstriden direkt, säger hon.
Magical Face (V65-4) kommer från seger, men det var två månader sedan.
– Det var en snabb avslutning då och han kunde vinna trots att han inte var som bäst. Vi behandlade honom efteråt och han har tränat på som han ska en tid. Förra lördagen gick han 1.15 sista varvet i ett provlopp och han kändes precis som han skulle. Jag tycker dock att han stöter på några för tuffa och han kan troligtvis inte öppna något speciellt härifrån. Hästen ska ha loppet i kroppen och jag måste ligga lågt, säger Johanna Hedlund.

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.