Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formstark Djuse slår till

Foto: HANOLD/ALN
Mattias Djuse har en bra chans med Andy Pandy i V4-avslutningen. Foto: HANOLD/ALN

Mattias Djuse har bra form på stallet och kör tre hästar i dagens V4-omgång i Lindesberg. Egentränade Andy Pandy (V4-4) är klart bästa segerchansen.

Publicerad:

I lördags segrade han med egentränade Antti Sisu inom V75 och måndagskvällen kvalade han in duon Incognito Tooma och Mhona's Sister till respektive E3-final. Formen på mattias Djuses stall är med andra ord riktigt bra för dagen.
– Jo, jag är nöjd med hur det går för dagen, instämmer även Mattias, som inleder med egentränade Neo's Victory i V4-1.
Spår tolv över kort distans verkar tufft.
– Kortlopp är hennes bästa disciplin, men hästen har inte startat på ett tag och har ingen toppform. Annars är hon kapabel nog att kunna duga rätt långt i ett sådant här lopp. Sammantaget ligger jag dock lite lågt och smyger med. Förhoppningsvis blir tempot högt.
Utrustningen?
– Det blir barfota runt om samt vanlig vagn. Hästen brukar för det mesta tävla med helstängt huvudlag, men det bestäms efter värmningen.
I V4-2 sitter Mattias upp bakom Catchdrivers Dream, som kommer med färsk seger i raden.
– När jag körde honom näst senast så fastnade vi med krafter kvar. Formen verkar bra och han kan nog vara med en bit fram.
Djuses klart bästa segerchans kommer i V4-avslutningen genom egna Andy Pandy. Programraden är här lite missvisande.
– Hästen har haft otur i loppen och blivit störd några gånger. Jag tror att han ska kunna tjäna bra med pengar framöver.
Hur fungerar det med spår fem?
– Hästen är inte helt travsäker, men jag tar det lugnt i början och hoppas att vi ska kunna ta oss iväg felfritt. Jag räknar sedan med att han dyker upp där framme.
Något nytt med utrustningen?
– Nej, vi fortsätter med barfota fram och samma huvudlag och vagn.

FAKTA

Fornaboda

Fornaboda Travbana
Box 120
711 23 Lindesberg
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 19,7 m
Upploppets längd: 192 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.