Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formtoppad Bergh har fina chanser

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Robert Bergh har sitt stall i toppform. I V65 Direkt under fredag eftermiddag berättade Åbytränaren om sina V75-hästar. Han varnade bland annat för en häst streckad på sex procent.

Publicerad:

Så här kommenterade Robert Bergh sina hästar:

Spickleback Face (V75-1) är gynnad av att börja längst ut, för han är känslig för grussprut. Bakom hästar är det galopprisk, men jag hoppas att vi kommer iväg bra och kan vara med och styra loppet. För tre-fyra månader hade jag sett det som ett bekymmer att tävla med skor, men han har blivit smidigare och starkare, så nu har jag bra känsla.

Angle Of Attack (V75-3) har varit fantastisk bra, men haft missflyt med spåren. Nu har vi fått härligt spår igen och jag måste gå för att komma till spets. Hästen gick bra med skor och brodd förra vintern. Jag har bra tro på hästen. Eftersom jag vet att han fungerar med skor, till skillnad mot Spickleback Face där jag är lite mer osäker, ser jag Angle Of Attack som min bästa chans i omgången.

Pacific W.F. (V75-5) har sprungit och brutit och inte fungerat helt. Jag kände att vi måste göra något för att hitta rätt och han hade fått träna dressyr inför senaste starten. Jag var ruskigt nöjd i den och han travade klockrent. Jag var väldigt nöjd med ett jobb i onsdags också och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta. Han skulle kunna klösa iväg extra bra från start nu när han är så fin.

Tournado Dream (V75-6) har visat fin form i fyra-fem starter efter en paus. Han var bra i fjol den tiden och det känns som en vinterhäst. Hästen har bra förutsättningar och det är jämnt chansmässigt mellan mina två i loppet.

Malkin (V75-6) var lite het senast och ute på en svår bana. Han hade varit trög före det och pausen gjorde gott. Han har lopp i kroppen, vilket bådar gott, och det ser laddat ut igen. Han ligger på i jobben, vilket är ett bra tecken.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.