Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frågetecken kring Seedorf

Foto: MARIA HOLMÉN
Seedorf O.M.F. gör första starten för året. Foto: MARIA HOLMÉN

En av loppets bästa, men det finns en hel del frågetecken kring Seedorf O.M.F. 
Stig H berättar varför.

Publicerad:

 Seedorf O.M.F. (V86-8) har inte startat sedan han ledde en silverfinal runt om i slutet av september. Solvallatränaren Stig Johansson berättar hur vintern varit för sexåringen.
– Seedorf har haft vinterträning sedan senaste starten. Han känns bra och har tränat på hela tiden, men kanske inte i den utsträckning som jag hoppats på. Banorna har inte alltid varit i det skick jag velat i vinter och det har inte varit helt optimalt alla gånger. Han kommer därför säkert behöva något lopp innan han är i form. Bakspår har han inte heller startat från så många gånger och han kan vara lite besvärlig när han ska starta bakom hästar. Det finns väl också risk för att han kan vara lite väl laddad nu när han inte startat på länge. Troligtvis kör vi barfota runt om direkt, säger Stig H Johansson.
Johansson har två andra på V86. 
Kimbee Dream (V86-2) har haft problem med infektioner. Allt känns däremot bra nu, men han är nog ändå inte på topp än. Förhoppningsvis får han ett bra lopp härifrån och kan skaffa sig lite mer poäng till framtiden. Skor runt om, säger Stig H Johansson.
Antonio Tabac (V86-6) hade fått ett litet tävlingsuppehåll inför senast och var bra direkt när han kom tillbaka. Han fick visserligen ett fint lopp, men gjorde det ändå bra och avgjorde säkert. Senast körde vi barfota runt om och målsättning är att göra likadant ikväll, säger Stig H Johansson.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.