Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från Italien till Värmland

Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE
Sheriff Bi:s tränare Louise Granstedt. Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE

Louise Granstedt berättar för Travronden om varför hon tror att italienaren Sheriff Bi har framtiden för sig. Och varför hon tror på segerchans ikväll.

Publicerad:

Proffstränaren från Örebro har med sig tre hästar till Färjestad. En ”kvalloppare” och två V64-hästar.
Mest spännande blir det redan i V64-1.
Sheriff Bi hade gått framåt med förra loppet i kroppen senast. Det är ingen träningsnarkoman och kanske behöver han ytterligare något lopp innan han är i V75-form, men han har lätt för sig och jag tror att han kommer vara bra ikväll. Jag hade hoppats få ut honom i ett av V75-loppen under jul och nyår, men han är italienare och lite utestängd. Vi får köra på det här istället och motståndet känns ganska lämpligt den här gången, säger Granstedt. 
Innerspåret kan han inte utnyttja, eller?
– Oklart. Hästen har aldrig riktigt tömts från början och kusken vet lite mer om honom till den här starten. Spets eller rygg ledaren borde det bli och han behöver inte ha någon speciell position, även om jag kanske tycker att han är strået vassare i täten. 
Vilka utvecklingsmöjligheter har han?
– Goda. Han är stor av sig, men i år har han växt i kostymen och jag tror att han kommer få ett fint 2017.
Balans och utrustning?
– Vi kör troligtvis som senast, med aluminiumskor fram och hakar bak. Men skulle han slippa hakarna är det förstås inget negativt.
Mariluck (V64-4) är favorit i ett lärlings/ungdomslopp. 
– En väldigt gedigen dam som ibland kan vara lite besvärlig av sig. Hon har tidigare kunnat pulla en del och nästan kväva sig, men senast testade vi nytt bett och ”pullburk” och det gjorde nytta. Tyvärr har hon spår långt ut och för en häst som måste ha ryggar till 400 meter kvar är det inte idealiskt. Om hon hittar ner och får sitt lopp kan hon vara med bland de tre, men det är inte alls säkert att hon hittar ner i andraspår, säger Louise Granstedt.  

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.