Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från nolla till seger?

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Maestria och Torbjörn Jansson har tagit åtta av hästens totalt elva segrar tillsammans. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Oplacerad och less i spåren senast. Stor favorit ikväll.
​– Det fanns orsaker till nollan senast och nu ser det betydligt mer intressant ut, säger tränaren Marika Mäkinen.

Publicerad:

Maestria (V64-5) har på pappret en fin uppgift på hemmaplan ikväll och spelarna är med på noterna. Eskilstunastoet är spelad till över 50 procent på insatsfördelningen och många tror på spets och slut. Trots att hästen kommer från en ”nolla”.
– Hon blev lite hindrad på vägen fram senast och det gillar hon inte, sedan tror jag att hon fick lite för lite fäste. Den kombinationen gjorde att hon ledsnade ute i spåren, förklarar Marika Mäkinen.
Maestria har startat 13 gånger på Sundbyholmstravet och vunnit sex gånger. Av totalt elva vinster är sju tagna från spets.
– Hon har tränat på som hon ska inför det här och hon går på både mjukt och hårt underlag, bara hon får grepp. Torbjörn känner hästen väl och även om hon gjort starka insatser bakifrån är hon extra vass i ledningen. Taktiken är given och det är klart att jag hoppas att hon ska räcka långt. Det blir norskt huvudlag som hon haft på sistone. Vid segern drog kusken norsken, men det hade han aldrig behövt, säger Marika Mäkinen.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.