Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glömska gav nyckeln

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Daisy Boko tillhör favoriterna ikväll. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Femåriga stoet Daisy Boko har verkligen tänt till under sommaren och radat upp fina insatser. Anledningen till förvandlingen var att tränaren Hans Bodevind glömde sätta på knäkapporna.

Publicerad:

Hans Bodevind tog i vintras hem sitt femåriga sto Daisy Boko från Peter Untersteiner och årets resultat har varit klart förbättrade jämfört med fjolåret.

– Hon trivdes inte på banan och därför plockade jag hem henne. Hon får tuff träning och hon vann direkt när hon kom ut i våras, berättar Hans Bodevind.

Sedan har hon fortsatt att tävla på bra under våren och sommaren, men det känts som hästen har höjt sig ytterligare i de tre senaste starterna.

– Det började när Jonna körde henne senast. Jag glömde då sätta på knäkapporna och var helt förtvivlad, men det visade sig att hon inte slog sig utan såg ut att trivas utomordentligt bra utan dom.

I de två senaste starterna har hon gått barfota runt om och med jänkarvagn och det har fått henne att höja sig ytterligare.

– Först i Halmstad hade hon tråkigt läge och fastnade med allt sparat. Senast fick hon ett tufft lopp, men visade fin inställning. Allt verkar fortsatt bra och hon har vunnit över distansen tidigare, så jag tror inte det ska vara något problem. Blir hon inte fast tror jag att hon ska vara med och slåss om det, avslutar Hans Bodevind.
 

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.