Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häggström optimistisk

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
So Gå Idefix startar på Bergsåker idag. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Solängettränaren Kennet Häggström kommer till Bergsåkers tävlingar under lunchen med So Gå Idefix (V4-2) och låter klart optimistisk trots bakspår på tillägg.

Publicerad:

So Gå Idefix vann på rejält sätt näst senast på bergsåker och provade därefter stenhårt motstånd i E3 Revanschen inom V75.
– Claes Sjöström var nöjd med hur hästen kändes, men So Gå Idefix blev för ivrig bakom bilen och kunde inte hålla sig i trav. Han kördes sedan runt i 1.20-tempo för att få ett jobb i kroppen, berättar Kennet, som i dag slipper någon hetsig bilstart.
Istället är det lång distans som vid segern näst senast och alltså bakspår på tillägg och volt.
– Han borde ta sig iväg bra härifrån och jag måste vara lite optimistiskt den här gången. Han går hela vägen in i mål och fäller många till slut.
Några ändringar?
– Nej, det bli jänkarvagn precis som senast. Hästen utrustades med rycktussar för första gången senast, vilka dock aldrig drogs. Vi kör med samma igen.
 

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.