Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

...Lovisa Canneryd, 20, som har två hästar till start i Norskt Travoaks i helgen.

Publicerad:

Till att börja med... Hur var din känsla efter kvalloppen?
– Det var grymt kul, framför allt i och med att vi har fött upp hästarna själv. Det är helt och hållet en familjeverksamhet där mamma tar hand om dagliga skötseln då jag jobbar i Sala hos Jörgen Westholm. Därför känns det lite extra, enormt kul.
Har det varit trav för hela slanten i ditt liv?
– Nej, faktiskt inte. Jag började med ridponnys och tävlade en del. Mamma träffade Kai Pakola och han hade kallblod. Efter den dagen har jag förälskat mig i de lurvarna.
Berätta mer om familjeverksamheten!
– Mamma och Kai tar hand om hästarna då jag bor i Sala under veckorna, sedan åker jag till Kopparberg under helgerna och hjälper till. Min pojkvän Jim är hovslagare och är den som tar hand om den biten. Ja, och nu kör dessutom vi hästarna själva i storloppet.
Är du nervös inför uppgiften?
– Jag pratade med Oskar J Andersson under tisdagen och då kom nervositeten en del, men annars har det varit lugnt. Jag brukar kunna bli nervös när jag värmer under tävlingsdagen, men så fort det är över försvinner också fjärilarna i magen.
Hur väljer du att träna hästarna i och med din erfarenhet inom ridsporten?
– Än så länge kör vi bara treåringarna. Jag har inte velat experimentera i och med att de varit ute i stora lopp, men i vinter blir det nog en del turer där de får pulsa i snön.
Vad kan du tro? Vad kan det bli för placering?
– I ärlighetens namn tar jag det som det kommer. Kaksi Can som jag kör har tråkigt utgångsläge, men lever på styrkan. Det är dessutom den som är mer stabil av våra två. Vi får hoppas att några konkurrenter galopperar bort sig, då ska väl säkert både Kaksi Can och Rus Can kunna vara med i striden om pengar, avslutar Canneryd.
Norskt Travoaks har 300.000 norska kronor i förstapris, totala prissumman uppgår till 565.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.