Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håller hästen högt

Foto: HANOLD/ALN
Erik Svensson håller treårige Boomer högt. Foto: HANOLD/ALN

Erik Svensson erkänner att stallet är kraftigt på gång och Boomer kan mycket väl vara ledaren i inledande V4-avdelningen.
– Att jag startat honom i E3 och Kriteriet säger väl en del hur högt jag håller hästen, säger Solvallatränaren.

Publicerad:

Treårige Boomer har sina två segrar från tvååringssäsongen och redan då höll Erik Svensson hästen som en talang. Det intrycket håller han fast vid.

– Tyvärr har han drabbats av två växtperioder och stoppats upp. Senast kändes han fantastisk och jag var överraskad att han gick 1.11,7 sista 800 meterna. Spåret är jag nöjd med och om hästen fungerar som han ska är det ingen som tar en längd på honom från början. Dessutom planerar jag att lätta honom från järnskor till aluminium, säger Erik Svensson, som erkänner att hästarna går lite extra för dagen.

– Det har gått 2,5 år sedan jag sålde gården och först nu har det börjat lossna på allvar. Så bra som hästarna känts det senaste halvåret var väldigt länge sedan.

Det låter som att vi måste ta rygg på ett startsnabbt formstall under lunchen...

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.