Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är mycket piggare"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Västerbo Exact. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Sjuåringen gjorde debut över stayerdistans i våras och vann då trots en tuff inledning. I dag gör han andra loppet efter uppehåll och ska vara kraftigt förbättrad.

Publicerad:

3 Västerbo Exact (V86-1) var jag mycket nöjd med i comebacken, han var bättre än väntat. Hästen skadade sig rätt så illa i hagen efter näst senaste starten och läget var faktiskt rätt så kritiskt ett tag. Han hade tränat ungefär en månad inför comebacken, men inga farter och att han var så bra direkt var positivt. Troligen gynnades han av det var ganska lågt tempo under vägen. Han är mycket piggare här hemma nu och kommer vara klart bättre i dag, men det lär också krävas. Däremot kan inte Thomas köra då han är sjuk, men vem som ersätter är inte klart. Troligen blir det Jepson eller Ingves. Ny kusk är ingen fördel på den här hästen då han är lite svår, men normalt sett går det bra. Han vann när han testade distansen för första gången i våras trots att han fick öppna runt 1.11 första varvet. Jag tycker att uppgiften i kväll ser jättebra ut och om han får ledningen eller inte spelar ingen roll, han är lika bra bakifrån. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag – inga ändringar, säger Roger Persson.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V86-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.