Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han blir svår att slå"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

Nicklas Westerholm har tre betrodda hästar till start idag när Romme står som arrangör för avslutningen av Spring Race. Vi slog en signal till hemmatränaren som förutom information om hästarna kunde delge en väderleksrapport.

Publicerad:

– Jag är ute och går just nu och kan meddela att det är kanonfint väder. Banan kommer vara jättefin i eftermiddag och det ska inte vara några som helst problem att köra barfota om man skulle vilja.

Du har tre hästar till start idag och ser ut, om man ska tro spelarna, att få en rätt så trevlig eftermiddag, hur är statusen på dem?

– Det är bara bra. Alla har gått sina vanliga jobb i veckan och samtliga kändes jättefina. Formen ska vara på topp på alla tre och jag tror på bra insatser under dagen.

My Dream Art (V75-2) är lite speciell, men har mycket i sig när han presterar på topp. Jag tycker vi börjar hamna rätt på honom nu och det dröjer nog inte länge innan polletten trillar ner helt. Efter senaste loppet har han gått några distansjobb och känns sådär lagom pigg som han ska göra. Han kan vara lite osäker precis när man vänt upp honom, men efter en bit kan han accelerera riktigt fort. Om vi når ledningen är det inte helt givet hur jag gör rent taktiskt. Jag har velat köra honom i ryggar på sistone för att bygga upp honom, men han har trots allt vunnit ett par lopp i spets och det ska nog till en bra häst för att jag ska släppa. Utrustning och balans blir som senast, barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Lukas Zaz (V75-6) hade tränat bra och var väl förberedd inför debuten, men var lite segare sista 50 än vad vi hade trott. Jag känner däremot inte riktigt hästen än och kanske är han en sådan som hade behövt lite mer tempo i sig. Samtidigt ska man komma ihåg att han gick med skor fram, fast huva och öppet huvudlag. Med lopp i kroppen och ändrad utrustning kan det vara en helt annan häst. Vi kommer prova barfota runt om idag och sedan blir det även halvstängt huvudlag med ryckhuva. Jag kommer prova från start och når vi ledningen kan jag bara tänka mig att släppa till Sir Q.C. om den kommer tidigt. Känns Lukas Zaz däremot bättre är det möjligt att jag ändå testar i spets.

Knifetown Winner (V75-7) fick lite kritik från vissa håll senast, vilket kändes lite obefogat. Jag hade trots allt drygt 1.10 sista 500 och det med broddskor på en vinterbana... Formen är det inget fel på och den här gången åker skorna av runt om. Dessutom blir det hans favoritvagn samt halvstängt huvudlag. Detta är en häst som normalt inte ska springa med skor och brodd och han kommer bli mycket bättre när vi nu plockar av skorna. Han svarar väldigt bra häst mot häst och hade jag kört fram utvändigt om ledaren näst senast hade vi nog vunnit trots galopp. Får vi spets tror jag han blir svår att slå och detta är min bästa chans för dagen, avslutar Nicklas Westerholm.

För intervjuer på samtliga V75-hästar, loppanalyser, utrustningsändringar samt sista minuten information, klicka här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.