Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han bör garderas"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Royal Fighter och Jennifer Tillman. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Royal Fighter har laddat batterierna inför en spännande säsong i högsta klassen.
– Jag tycker att han bör garderas med några stycken ikväll, säger tränaren Per K Eriksson.

Publicerad:

Royal Fighter (V64-5) står visserligen kvar i silverdivisionen (39.000 kronor tillgodo), men det är bara en tidsfråga innan sjuåringen kliver upp i gulddivisionen. Först väntar årsdebut och ett försök i silverdivisionen. 
– Vi siktar på V75 på Mantorp den 19 april och vill därför starta lite mjukt ikväll. Det ser väl ut som att han ska kunna bli släppt till ledningen här, men det är årsdebut och man vet aldrig, säger Mantorptränaren och går in på hästens vinterträning.
– Jag har inte velat testa några nya grejer på en sjuåring, det kanske blir helt fel effekt då. Han har fått rundbaneträning och känns alltid fin. Jag har kört 1.17,5/2.000 meter som snabbast och det löste han på fint sätt med 1.15,5 sista varvet. Det jag hoppas att han fått upp under uppehållet är tävlingsglädjen. Vi kör med lätta skor som vanligt och vi som håller på med honom tror ju alltid mycket på honom. Spelarna ska ändå vara lite försiktiga i årsdebuten och jag tycker att han bör garderas med några stycken ikväll, säger han.

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.