Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han har flera streckvärda

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Christoffer Eriksson ångar på mot 100 segrar. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Han far, flänger och vinner lopp i parti och minut. Ikväll gör Christoffer Eriksson Åby osäkert.

Publicerad:

78 kusksegrar har det redan blivit så här långt i år och det är redan i augusti rekord så det visslar om det. Ikväll jagar han pokal och vinster på Åby och det låter bra på tre av fyra V64-uppsittningar.
Jerry Riordans Rossella Ross (V64-1) är ett starkt sto, men hon har bara en seger på två säsonger. 
– Felaktig statistik. Hästen är väldigt rejäl, men tvingas många gånger göra grovjobbet. Hon är faktiskt inte så tokig bakom bilen och den långa distansen gynnar henne. Donna di Quattro har jag bra koll på också och hon är också ute över plusdistans, men hon står långt ute på vingen och en rejäl speed i början kan bli förödande för henne. Jag tycker Rossella ska streckas ikväll, säger Christoffer.
Almondo Rich (V64-3) är bättre än raden. 
– Han satt fast med sparat senast och kändes fin. Hästen hade varit borta lite innan dess och kan vara ännu bättre ikväll. Jag har bara kört honom bakom bilen en gång – på Solvalla i juni – och då öppnade han rätt bra när jag begärde det. Jag måste ladda lite från start ikväll och jag tycker att han duger fint i klassen. Han kan vinna i öppet lopp.
Awesome Annie (V64-5) är med i Quick Pay Pokalen. 
– Vi kan bara glömma de två senaste loppen. Hästen trivs inte i högervarv i Århus helt enkelt. Det är annars en klart rejäl sort, men hon är inte så startsnabb och det lutar åt att vi tar det lugnt och kör lite passivt med henne. Om allting stämmer är hon bra nog att överraska, men det lutar åt att vi kommer få för långt fram, säger Christoffer Eriksson, som däremot har vettigt pokalhugg bakom Sucre (V64-6).
– Hästen trivdes inte på det lösa underlaget senast och det var likadant på Romme i långa E3-kvalet. På Åby bör han trivas bättre och den här gången kommer vi dessutom att ändra till andra skor fram. Jag kommer ladda iväg honom från start, men behöver inte alls ha ledningen. Faktum är att jag tycker att han är bäst med rygglopp, som på Solvalla i slutet av maj. Jag är osäker på om hästen är i likadan form som när han vann Treåringseliten, men han kändes i alla fall uppåt senast efter en liten downperiod och ska räknas med segerchans, säger Christoffer Eriksson. 

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.