Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han kommer gå långt"

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Jorma Kontio hyllade Primus Altero efter senaste segern. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Primus Altero kommer ge Helena Ehn ”kaninhjärta" under lunchen.
– Det känns tryggt att Ulf Ohlsson sitter bakom, säger hon förväntansfullt.

Publicerad:

Bollnäslärlingen Helena Ehn, 37 år, jobbar hos Stefan Arvidsson, men har två egna hästar vid sidan om. Fyraårige Primus Altero (V4-3) är den med störst framtidsutsikterna. 
– Jorma Kontio körde honom i debuten när han diskades för trängning som etta och senast när han äntligen fick vinna. Han gillar hästen och säger att han kommer att gå långt om han bara får vara frisk och hel, säger Helena Ehn inför dagens lunchstart.
Hur skulle du vilja beskriva hästen?
– En liten kille med mycket energi, säger hon snabbt.
Hur ser du på startspåret och uppgiften idag?
– Det är rätt antal dagar emellan starterna och han sprang och klippte med öronen i senaste jobbet. Det fanns inte jättemånga lopp för honom just nu och därför går han upp aningen i klass. Jag tror dock att han ska växa med uppgiften och det känns tryggt med Ulf Ohlsson i sulkyn. Fjärdespår klarar han och jag tror att han kan komma iväg ganska snabbt från början, men "Uffe" får vara lite försiktig och inte forcera för hårt för hästen kan bli rullig in i första sväng och då kan han galoppera. Senast hade jag lättat honom till aluminiumskor fram, men Jorma tyckte han blev lite för lätt och nu går vi tillbaka till järnskorna igen, säger hon.
Bollnästravet hamnade i fokus förra veckan när man tog det sena beslutet att ställa in sina tävlingar på grund av otjänlig bana. 
– Jag har varit inne och kört på den efteråt och den har blivit bättre, men i vissa partier kan det släppa lite. Som tur är har jag en okomplicerad häst som inte har några bekymmer med underlaget, säger Helena Ehn, som börjar få upp tävlingspulsen. 
– Den kommer väl vara runt 200 när det är dags för start, säger hon och skrattar. 

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.