Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Härifrån tas hon lugnt från start”

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Om man är ute efter jackpotmiljonerna på Solänget kan det vara Umåker-tränaren och kusken John Östman man ska rygga.

Publicerad:

John Östman har fyra uppsittningar under lördagens V75-omgång och under fredagen berättade han om sin syn på chanserna i V65-direkt.

"Min hetaste chans"

Den kanske mest intressanta hästen på förhand är Comewithaflash (V75-5) som John känner väl sedan tidigare. Ekipaget har gjort 22 starter tillsammans och segrat i hela sju av dessa. Den startsnabba fyraåringen har nu fått spår längst ut på vingen och John verkar klar över taktiken.

– Spåret är ju lite avigt och härifrån tas hon lugnt från start. Hon har en bra avslutning om hon får spara krutet i början. Egentligen är hon ju lite av en blixt från start men då har hon i motsats inte samma snabbhet till slut. Och vi vet ju att loppen vinns på slutet. Fullt fungerande är Comewithaflash min hetaste chans, säger John.

Jänkarvagn för första gången

I V75-1 sitter John Östman upp bakom Sailfish som har visat form under sommaren men nu startar från ett opassande innerspår.

– Han gör sitt bästa och är än så länge mer stark än snabb. Nu provar vi eventuellt jänkarvagn för första gången. Spår ett är inte gynnsamt för honom, men vi hoppas kunna utmana om pengar, fortsätter John. 

Platschanser

Gresille Boko (V75-2) startar nu med mindre än tio dagars mellanrum vilket har fungerat bra för fyraåringen tidigare.

– Hon gick ett stenhårt lopp senast. Jag har kört henne några gånger och hon är i grunden en jättebra häst. Förhoppningen är att hon sköter sig prickfritt så räcker det till en plats, säger John.

I sista avdelningen är egentränade elvaåringen Fantoccini (V75-7) ute över favoritdistansen och kommer med en fin rad.

– Han är formtoppad och har gjort det bra på senaste tiden. Han är ganska startsnabb och jag hoppas på rygg ledaren. Jag är nöjd om han är trea-fyra, säger John Östman.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.